Posljednja utakmica Luke Modrića na Svjetskom prvenstvu? Kapetan Vatrenih Luka Modrić prvi nastup na velikom natjecanju u dresu Hrvatske upisao je na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, 18. lipnja 2006 u remiju (0:0) protiv Japana. Rekordnu 161 utakmicu i 23 gola kasnije, s kapetanskom trakom oko ruke predvodit će Hrvatsku u (vjerojatno) svojoj posljednjoj utakmici na Svjetskom prvenstvu. 2026. Modrić će imati 41 godinu i koliko bi god mi svi htjeli da nastavi zauvijek igrati za Hrvatsku, njegovoj karijeri će uskoro doći kraj.
Gdje gledati Hrvatska – Maroko, prijenos 3. kola Svjetskog prvenstva? Novu kolumnu za stranice Hrvatskog rukometnog saveza napisao je Ivan Čupić. I to vrlo inspirativno ukratko opisavši sutrašnjeg protivnika: Nas čeka Maroko. I s njima treba odigrati maksimalno. Ući i završiti utakmicu sa stilom. Oni su treća reperezentacija Afrike. Ima to svoju težinu. Mi, pak, novom dobrom predstavom i pobjedom ne samo da osvajamo dva boda, nego šaljemo poruku i sljedećim suparnicima.
Borba za medalju! Mi imamo respekt prema reprezentaciji Maroka koja je napravila sjajnu stvar na SP i veliko iznenađenje. Mislim da oni isto razmišljaju kao i mi. Da je ovo velika utakmica i da će igrati s najboljim mogućim sastavom isto kao i mi. Znamo da i oni žele biti treći, jednako kao i mi. To je i za jedne i za druge veliko finale. Kada pogledamo cijelu situaciju koja je bila u polufinalu to je bio maksimum i za njih i za nas. Nismo mogli dalje". Izbornik Maroka Walid Regragui s velikim respektom prema Hrvatima je najavio ovu utakmicu: "Hrvatska je odlična ekipa, znamo da ima veliku snagu. Bili su favoriti u prvoj utakmici. Vjerujem kako smo zavrijedili poštovanje i sutra će biti posve drugačija utakmica. Naš cilj je pobjeda, bit će to teška utakmica za obje strane".
Da, doživjeli smo ‘nokaut’, ali još smo živi, još smo tu i dok postoji i posljednji tračak nade, mi ćemo se boriti. Zato glavu gore dečki, u sportu je sve moguće. Apsolutno je moguće, a da prolazak u četvrtfinale bude potpuno moguć, važno je pobijediti Dansku, svjetskog prvaka, u susretu koji se igra u četvrtak. Čak i da se naša nadanja ostvare, morat ćemo strepiti do posljednjega kola drugoga kruga kada će na rasporedu biti okršaj Egipta i Danske u kojem ćemo navijati za Egipćane. No, i dalje smo u razdoblju “utakmicu po utakmicu” razmišljanja.
(((STREAM***))) Maroko Hrvatska uživo prijenos gledati 23
No, nakon što su Marokanci izgubili meč prvoga kola, nade da vide drugi krug gotovo da su im se potpuno ugasile. Jasno im je da ih čudo vodi dalje, a to čudo zove se pobjeda protiv Hrvatske u sutrašnjem okršaju. Unatoč tomu što imaju nekoliko opasnih pojedinaca (vratar Laaroussi obranio 13 udaraca Egiptu, krilo Lakbi s devet golova najbolji strijelac momčadi), ne vidimo razloga da nas uhvati bojazan.
[[UŽIVO-TV]]** Maroko - Hrvatska rukomet gledati uživo #2
Uvjerljiva pobjeda Hrvatske, porazi Srbije i S. Makedonije na
MAROKO 2:1 Vatreni su osvojili brončanu medalju! - Direktno.hr
Nema većega motiva za njega i njegove suigrače, u posljednjoj utakmici na svom posljednjem Svjetskom prvenstvu može osvojiti treću medalju za Hrvatsku na šestom Mundijalu. Čudan izbor FIFA-e za sudca FIFA je za utakmicu Hrvatske i Maroka odabrala suca Abdulrahmana Al Jassima (35) iz Katara. On je posljednju utakmicu sudio u prvom kolu. Tada je dijelio pravdu na utakmici između SAD-a i Walesa (1:1). Bio je i u ulozi četvrtog suca u dvoboju Portugala i Urugvaja.
Trebao je biti korner za Hrvatsku, ali nije to vidio katarski sudac. 47' - Nastavlja Hrvatska gdje je stala u prvom poluvremenu, silovito je pucao Oršić, ali od bloka odlazi to u korner koji kasnije dobro čisti obrana Maroka. 46' - Počelo je drugo poluvrijeme, zbog ozlijede je morao izaći Sabiri kod Maroka, a ušao je Chair. 45' + 2 - Kraj prvog poluvremena, Hrvatska ima vodstvo 2:1! Otvoreno poluvrijeme s puno prilika na obje strane, ali Vatreni su imali bolje i konkretnije prilike i dvije od tih su iskoristili.
U 42. minuti Vatreni opet vode nakon dodavanja Marka Livaje i preciznog lob-udarca s vrha kaznenog prostora Mislava Oršića. Hrvatskoj je ovo druga svjetska bronca, a prvu su osvojili 1998. godine. U velikom finalu u nedjelju u 16 sati igraju Argentina i Francuska. Tekstualni prijenos uživo mogli ste pratiti na portalu Direktno. HRVATSKA - MAROKO 2:1 (2:1, 0:0) 90'+6 - KRAJ UTAKMICE! HRVATSKA JE TREĆA REPREZENTACIJA SVIJETA! 90'+4 - Prve minute u Katru dobit će Jakić, ulazi umjesto Oršića.
Maroko – Hrvatska Live Stream[17/12/2022] - [Uživo@Live
Stoga, ne treba žuriti. Posvetimo se ogledu s Marokancima. Prijenos je osigurala RTL televizija, kao i svaka bolja hrvatska kladionica. Utakmica trećega kola Svjetskog rukometnog prvenstva, Hrvatska – Maroko, počinje u 20:30 sati. Hrvatska – Maroko (utorak, 20:30 h) Međusobne utakmice Hrvatske i Maroka HRVATSKA – Maroko 3 3 0 0 94:60 09. 05. 1995. HRVATSKA – Maroko 33:21 (Svjetsko prvenstvo) 19. 1997. HRVATSKA – Maroko 26:17 (Svjetsko prvenstvo) 20. 01. 2007. HRVATSKA – Maroko 35:22 (Svjetsko prvenstvo) 17.
67' - I drugi stoper Maroka se ozlijedio, El Yamiq ne može više nastaviti. Nema marokanski izbornik zdravih stopera na klupi pa ulazi veznjak Amallah, Amrabat će zauzeti mjesto stopera. 66' - Nove izmjene u redovima Hrvatske, izlaze Livaja i Majer, ulaze Petković i Pašalić. 64' - Dvije pormjene kod Maroka. Dari i Boufal izlaze, a ulaze Benoun i Zaroury. 60' - Evo izmjene, ušao je Vlašić umjesto Kramarića. 59' - Skočila je cijela klupa Hrvatske sada, Kramarić je ležao na travnjaku više od minute jer mu treba izmjena, ali katarski sudac nije htio prekinuti igru i nije dozvolio izmjenu.
Maroko Prijenos Polufinale Uživo besplatno 17.12.2022
Besplatno gledanje uživo Hrvatska-Maroko umjesto live